Neptün Transitinin Önemi

Neptün genellikle uğraşılması en zor gezegensel etkilerden biridir. Hayatın kafa karıştırıcı ve belirsiz olmasına sebep olur. Neptün etkisi altındaki insanlar sıklıkla doğru olmayan şeylere inanırlar. Aynı zamanda, Neptün egoyu reddeden bir etkiye sahiptir ki bu da sizi cesareti kırılmış, beyhude, değersiz ve hak etmeyen biri gibi hissettirebilir. Ya da kendini düşünmeme ve kendini kurban etme gibi eylemleri sergilemenize sebep olabilir. Neptün sizi, son derece güzel ve ideal etkilere maruz bırakabilir ve bu etkiler gerçeği yansıtmıyor olabilir ama yine de güzelliklerinden dolayı sıkıntıya girmeye değerdirler. İnsanın gerçekleştirmek istediği her rüya ve doğru düşündüğü her şey, doğru olmasa da Neptün’ün etkisi altında vuku bulur.

Gezegenin etkisinin zorluğu Satürn’ün yapılandırdığı her şeyi çözmesinden gelir. Egonuz, görev ve sorumluluk bilinci, keskin bir gerçeklik algısı ve dünya hakkındaki her keskin, berrak ve tahmin edilebilir şeylerin hepsi Neptün etkisi altında erir. Neptün bu yapıların hepsine karşı çalışır. Başlangıçta kaybetmiş, kafası karışmış ya da yenilmiş hissetmenize sebep olacak şekilde egonuzu eritir ya da eritmek için tehdit eder. Ama bu etki sizi aynı zamanda canlı ve tüm evrenle bütünleşmiş gibi de hissettirebilir. Bu sizin bilinçli seviyenize bağlıdır. Çoğu insanın ilk etkiyi hissedeceğini söylemek yanlış sayılmaz.

Neptün gerçeklik algınızı çözer ve sizi karmaşıklık ile kuşkunun kollarına av olarak bırakır. Belirsiz mantıkdışı korkular Neptün transitinin sonucudur, özellikle Satürn de işin içindeyse daha fazla etkisi hissedilir. Neptün sorumluluk duygunuzu yıkabilir ve başkalarının size bakması gerektiğini düşünebilirsiniz. Ama aynı zamanda ego reddedici etkisinden dolayı dünyadaki tüm “günahlardan” kendinizi sorumlu tutabilirsiniz. Bu enerji bazı insanların hayatlarını sosyal hizmete adamasına, herhangi bir kişisel başarı düşüncesi olmadan yaşamları boyunca dünyayı daha iyi bir yer haline getirmeye çalışmalarına sebep olur.

Neptün her evden geçtiğinde o evin konularını gözlemleyin. Hayatınızın o alanlarında hatalı illüzyonlara yem olmamaya dikkat etmelisiniz. O evin konuları tarafından kontrol edilen her şey en farkedilemez şekilde eriyip mevcudiyetten sıyrılabilir.

Neptün gezegenlere transit yaparken, o gezegenin enerjileri tarafından yönetilen konuların karışmasını yada idealize edilmesini bekleyebilirsiniz. Ego dürtülerine ilişkin gezegenler – Mars, Güneş ve Satürn – Neptün tarafından kare, kavuşum veya karşıtlık olarak transite maruz kaldıklarında korku, güvensizlik ve anksiyete oluşturabilirler. Geçtiği evi ve transit yaptığı gezegenin konularını düşündüğümüzde Neptün transitleri taahhütte bulunmak için genellikle iyi zamanlar değildir. Çünkü çok nadir olarak bu konulara ilişkin gerçeklerin farkında oluruz. Neptün transiti altındayken inandığınız şeyler konusunda belki de haklı olabilirsiniz ama o geçene kadar gerçeği kesin olarak bilemeyeceksiniz.

Robert Hand, Planets in Transit

Çeviren: Nur Kılınçer (Akademi Öğrencisi)

Kategoriler

Astroloji Dergisi 

Son Makaleler

Youtube Kanalımız

Benzer Makaleler

Menü