Prometheus, Uranüs

Uranüs (Kova burcu yönetici gezegeni) mitolojide Prometheus ile anlatılır.

Prometheus, Tanrılardan önce varolan Titan İapsotes’un oğullarından biridir. Zeus, titanlarla yaptığı savaşı kazanarak evreni kardeşleri arasında paylaştırır ve Prometheus’u zekasından ötürü Olimpos’a alır fakat Prometheus, despotlukların ötürü Zeus’a kızmaktadır. Atalarının intikamını almak ister, gözyaşları balçığa karışır ve mitolojiye göre de ilk insan böylelikle yaratılmış olur. Prometheus daha sonra insanlığın acizliğine acır,. Ateş sadece Olimpos’un tepesinde Tanrılar için yanarken, O buna razı gelmez ve ateşi Olimpos’tan çalar, insanlara verir.

Zeus, Kafkas Dağ’ında onu zincire vurur çünkü geleceği görmektedir Prometheus, bu anlamda bu yetisiyle de Zeus’u tahtından etmek için gerekli gücü vardır. Bu yüzden Zeus Ondan korkmaktadır. Tanrılar tarafından görevlendirilen kartal, her gece Prometheus’un yeniden oluşan karaciğerini kemirir. Herkül Onu kurtarır ve sonunda Zeus ise onu affeder.

İnsanı yaratmak ve Ona ateşi vermek aslında insana bilgi vermek demektir. Bilim ve uygarlık ile düzen değişecektir. Bilgi ve akıl kol kola yürür. İnsanlar esaretten kurtulması varolan düzene karşı çıkarak geleceği yaratmasında sadece özgürlük ile mümkün olacaktır. Bu yüzden Uranüs düzene, özgürlükle, bilgi ve akıl ile karşı çıkar.”

Gülden Bulut, 2014

Kategoriler

Astroloji Dergisi 

Son Makaleler

Youtube Kanalımız

Benzer Makaleler

Menü